onsdag 1. mai 2013

Krabbekaker med chilisaus og knekkebrød





I dag har jeg stekt deilige krabbekaker og laget knekkebrød. 
Oppskrift på krabbekaker (4 porsjoner)

250 g torskefilet
4 fedd hvitløk
1 ts hakket rød chili
4 ss koriander
2 ss finrevet ingefærrot
250 g krabbekjøtt
1 ss eggehvite
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper

Skjær torskefileten i små stykker. Hakk hvitløk, chili, koriander og riv ingefær. Bland dette sammen med torskestykkene, krabbekjøttet og eggehviten, salt og pepper til en grov farse i en foodprosessor.  Dekk til og la farsen stå kaldt  20 minutter. Varm olje i stekepanna og form kakene med en spiseskje i den ene hånden. Stek 3 - 4 minutter på hver side til de er gyldne.

Chilisaus: 4ss chilipasta blandes med 2 ss seterrømme.

Server krabbekakene med chilisaus og coleslaw.(oppskrift her)


Hjemmelaget knekkebrød
200 g solsikkekjerner
1dl linfrø(50g)
1dl sesamfrø(50g
2,25 dl kli (50g
2ss fiberhusk
1ts salt
litt søtt
5dl vann

Rør sammen deigen og smør utover bakepair på to plater og rut opp med pizzahjul.
Jeg fikk 32 skiver. stek begge platene samtidig i varmluft 160g 1t 10 min..la platene bytte plass to ganger underveis.
og snu dem med forsiden inn.



Ingen kommentarer: