søndag 26. oktober 2008

Nostalgi....

Det er liten aktivitet på hobbyfronten her for tida for jeg holder på å skrive temaoppgave i forbindelse med studiet mitt.Temaet er "lesevansker for voksne i arbeid og utdanning".
Det sier seg selv at man må ha friminutt innimellom. Da stupte jeg ned i "skatte-kista" mi og det er ikke fritt for at nostaligen tok overhånd en stund, det ble mer enn ti minutter pause.
Det er 46 år siden jeg gikk i 1. klasse på folkeskolen. Det er blitt meg fortalt at jeg var ivrig etter å begynne på skolen og skreik meg til ei ABC- bok året før jeg begynte på skolen. Noen som husker at de hadde slik lesebok?

Skjønnskrift stod selvfølgelig på timeplanen. Først måtte vi øve med blyant og deretter med splitt og blekk - og det var vanskelig.

Etter 7 år på folkeskolen bar det over til realskolen...etter vitnemålet å dømme, var ikke innsatsen helt på topp i alle fag, men tegning og .....gutter var nok øverst på interesselista... her er arbeidsbøkene i fysikk og kjemi.

Og nå skjønner jeg hvorfor jeg i dag er liker lapp og quilting......det har ligget latent i mange år. Dette er arbeidsboka i håndarbeid fra året på folkehøyskole i 1972/73 - Da jeg skulle lære å bli et godt kjerringemne - hvordan det gikk, kommer an på øya som ser, tenker jeg.

Her er fremgangsmåten på både aplikering og skjøting av kantbånd (lukkekant).

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så moro med gamle skolebøker. Jeg har ingen av mine, men har gjemt på noen av mine døtre sine:)
Satt med førsteklassing barnebarn og gjorde lekser en dag, og husker den spenninga det var å bla framover i boka, og se alt det som skal læres!

pip sa...

Har også min ABC endnu og det er 53 år siden jeg fik den, dejlige minder skal der passes på, ha en fin uge.

Sølvis blog sa...

Artig å se, og så så flott orden du hadde i bøkene dine.